Nou Biaix Núm. 39

00000012

Fa uns dies va arribar a l’escola el número corresponent a Desembre de 2016 de la revista de la FEMCAT i de la SCM. Com sempre, hi ha molts articles interessants i tots ells estan disponibles en format digital aquí.

En destacaré alguns:

 

  • l’article de l’Armengol Gasull sobre la sèrie harmònica on vaig descobrir els Poliedres Harmònics, així anomenats perquè la quantitat de vèrtexs (o cares) és mitja harmònica de la quantitat d’arestes i cares (o vèrtexs). En la imatge, fets amb Polydron apareixen tres exemples d’aquests cossos:

2017-02-27-18-22-53

  • les pàgines dedicades a les conclusions del C2EM, el full de ruta per als propers quatre anys en Educació Matemàtica a Catalunya.

c3wi-sewaaeliwc

  • els problemes proposats pel Jordi Deulofeu en la seva columna “Per pensar d’un minut a una hora” entre els que apareix un que m’agrada moltíssim: “omplir la taula de la imatge de manera que en una mateixa fila les figures comparteixen àrea però el perímetre augmenta i en una mateixa columna les figures comparteixen perímetre però l’àrea augmenta”
sin2bti25cc2581tulo

Una solució possible aquí

  • la noció de nombres sociables que introdueix Carles Dorce en el seu article “Nombres perfectes, amics i sociables. Una proposta per a l’aula” i que invita a fer sociogrames dels nombres naturals com el que es veu a continuació per al cas de nombres més petits que 50 (font):

numbersociety-small

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s