Revista Suma N. 78

Ha arribat a l’escola el número de març de 2015 de la revista de la “Federación Española de Sociedades de Profesores de Matemáticas” (FESPM).

Com en cada número d’aquesta revista, hi ha uns quants articles molt interessants, entre ells en destaquem tres que poden interessar a alguns mestres de la nostra escola:

  • La segona part de l’article “Matemáticas y competencias básicas a partir de la tablilla Plimpton 322” (ja haviem ressenyat la primera part d’aquest article al post Revista Suma N. 77).
  • L’article “Calcular con números y no con dígitos” de la secció “Ell@s tienen la palabra” a càrrec del Puntmat. El contingut d’aquest article no és nou a l’escola tal com es veu al dos vídeos que s’han publicat aquesta setmana al blog de 2n de Primària però pot interessar llegir un article que reforça els arguments a favor d’un canvi important en el treball aritmètic a les matemàtiques de Primària
  • L’article de la Carme Burgués sobre el Tangram, en que es pot llegir “Los tangrams, sencillos en apariencia, están diseñados de tal modo, que resultan potentes recursos para experimentar e investigar temas matemáticos desde preescolas a bachillerato”.  Afegim enllaços a tres activitats amb les que recolza aquesta afirmació:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s