Nou Biaix Núm 35

Fa algunes setmanes va arribar a l’escola el número corresponent a Desembre de 2014 de la revista de la FEMCAT i de la SCM. Com sempre, hi ha molts articles interessants i tots ells estaran disponibles en breu en format digital aquí. Però en aquest post m’agradaria destacar un d’ells escrit per Anton Aubanell: Construint matemàtiques: Visitem un edifici construït o vivim l’experiència de construir-lo?

En aquest article es parla del teorema de Viviani i de diferents maneres de que siguin els alumnes els que el descobreixin i el justifiquin. El teorema en qüestió afirma que la suma de distàncies als tres costats de un triangle equilàter des d’un punt interior és igual a l’altura del triangle.

A l’ARC es pot trobar una proposta per treballar a l’aula aquest problema amb material manipulatiu com el que es veu a la següent imatge:

f43_teorema_de_viviani_-_f43_teorema_de_viviani_pdfA la pàgina web del diari “El País” podem trobar una altra proposta, en aquest cas fent ús del Geogebra i explicada pel David Obrador:

Una_caminata_de_más_de_tres_horas___Sociedad___EL_PAÍS

També és interessant l’adaptació d’aquest teorema per a triangles isòsceles: Viviani in Isosceles Triangle, per a triangles escalens: Viviani à la Kawasaki o per a tetraedres: Viviani’s 3D Analogue

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s