Revista Suma N. 77


Ha arribat a l’escola el número de novembre de la revista de la “Federación Española de Sociedades de Profesores de Matemáticas” (FESPM).

Hi ha uns quants articles molt interessants, entre ells en destaquem tres que poden interessar a alguns mestres de la nostra escola:

 • “Matemáticas y competencias básicas a partir de la tablilla Plimpton 322” on el Manuel Feito i el Carlos Sandoval parlen de la tauleta babilònica que apareix cada any en la nostra programació de 3r d’ESO en relació a la seva presentació de ternes pitagòriques més de mil anys abans que Pitàgores.
 • “De poliedros regulares a estrellas”, el relat d’una preciosa actividad interdisciplinar entre plàstica i matemàtiques per a 6è de Primària relatada per Sagrario Martín Abad.
 • “El arte de estimar” En aquest número la columna que escriu habitualment la Carme Burgués es dedica a l’estimació:
  • un subapartat del bloc de Numeració i Càlcul al que hem de donar molta més importància en les nostres aules, portant-lo molt més enllà de simples tasques d’arrodoniment.
  • un subapartat del bloc de Mesura al que també hem de donar molta importància en les nostres aules.

  Aprofitem per recordar que a la pàgina web de la revista estan disponibles tots els articles publicats en els números 1 al 72.

  Revistas_-PS: Al relat de la XI trobada de l’IEC que apareix en aquest número de la revista hi ha una fotografia molt guapa de l’homenatge que s’hi va fer a l’Emma Castelnuovo on es veuen dues de les quatre mestres de l’escola que vam assistir a la jornada.

One thought on “Revista Suma N. 77

 1. Retroenllaç: Revista Suma N. 78 | Departament de Matemàtiques de l'Escola Sadako

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s