Revista Suma N. 76

Ha arribat a l’escola el número de juliol de la revista de la “Federación Española de Sociedades de Profesores de Matemáticas” (FESPM).

Hi ha uns quants articles molt interessants, entre ells en destaquem tres que recorden a personatges molt importants per a l’ensenyament de les matemàtiques:

 • Emma Castelnuovo
  • en aquest número de SUMA trobareu un article que ha escrit el Francisco Martin Casalderrey amb motiu de la seva mort el passat 13 d’abril
  • en l’entrada XI Jornada d’Eduacació Matemàtica d’aquest blog trobareu informació de la jornada que amb aquest mateix motiu es va organitzar a l’IEC fa dues setmanes
 • Zóltan Dienes
  • en la secció “Val la pena…” que en cada número d’aquesta revista ens ofereix la Carme Burgués, amb motiu de la seva mort el passat 11 de gener, es comenta “El legado de Dienes” posant especial al seu llegat en relació a l’ús de materials manipulatius: blocs lògics i blocs multibase.
 • Martin Gardner
  • amb l’excusa de que aquest 21 d’octubre el Gardner compliria 100 anys, Fernando Blasco (@fblascoc) dedica la seva secció a la revista al “Padre de la divulgación matemàtica”.  Entre els seus comentaris podem destacar el seus suggeriments en relació al seguiment de @WWMGT al Twitter (un compte dedicat a publicar “What would Martin Gardner tweet?”), a l’atenció que hauríem de donar al doodle que dedicarà demà Google a este divulgador i als esdeveniments organitzats pel grup “Gathering for Gardner“.
  • fa dos anys, amb motiu del seu 98è aniversari a l’escola també vam recordar a Garner amb un espai al suro “Els matemàtics del mes”. Aquí trobareu un pòster resum d’aquella exposició.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s