Revista UNO Núm 64

Fa uns dies va arribar a l’escola el número corresponent a l’últim trimestre de 2013 de de la revista de Didàctica de les Matemàtiques de l’editorial Graó. Aquest número esta dedicat a les relacions entre Matemàtiques i esport i podeu consultar aquí l’índex d’aquest exemplar.

Veureu que hi ha molts articles d’interès per a la nostra feina com a docents i d’altres, que us resultaran atractius considerant quant agrada l’esport als integrants del nostre departament (val a dir, que a més d’un ens agrada molt més com a espectadors que com a practicants).

Comentem dos exemples, el primer per despertar el nostre interès com a aficionats i el segon pel seu potencial com a activitat de classe:

A l’article “Futbol y matemáticas” es parla del sistema diagonal de control que fan servir els àrbitres per optimitzar el seguiment del joc.

A l’article “Matemáticas, deporte y medios de comunicación” es planteja la següent situació a partir de la carta d’un lector d’un diari esportiu: “En nuestra Liga de Primera División oigo a los periodistas decir que con 40 puntos no se desciende, pero hay temporadas que se baja con 42 puntos ¿Algún estudio puede avalar estas afirmaciones?”. L’estudi en qüestió el pot fer qualsevol alumne de Cicle Superior o ESO interessat en el tema:

  • quina és la quantitat màxima de punts amb els que es pot anar a segona?
  • quina és la quantitat mínima de punts amb els que es pot guanyar la lliga?

Com sempre, l’exemplar de la revista queda a disposició dels mestres de l’escola al faristol de la sala de professors durant un parell de setmanes i després el podreu trobar a la biblioteca.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s