Revista SUMA Núm. 74

Ha arribat a l’escola el número de novembre de la revista de la “Federación Española de Sociedades de Profesores de Matemáticas”. Podeu trobar l’índex d’aquesta revista aquí i segurament veureu que hi ha uns quants articles molt interessants. En aquesta entrada voldria destacar algunes informacions que hi he trobat.

  • A l’article de Pere Grima “Peces, taxis, epidemias… Ideas para crear una actividad positiva hacia la estadística” no hi trobareu grans novetats, perquè a l’escola ja coneixem força les seves interessants propostes i les fem servir a les nostres aules, però realment val la pena llegir-les de nou molt ben explicades i amb imatges molt il·lustratives. De tota manera, entre molta informació coneguda, he rescatat un enllaç que crec que val la pena desar: un simulador del mètode “marcatge i recaptura”.  Sin título
  • En la secció “Vale la pena…” la Carme Burgués suggereix dues pàgines web que ha valorat com a inspiradores: Get the Math (on es barregen vídeo i activitats interactives per ajudar els estudiants a desenvolupar habilitats de pensament algebraic per resoldre problemes del món real) i Math & Movement (on es planteja com utilitzar el moviment corporal per ajudar els alumnes a adquirir valuoses les habilitats aritmètiques bàsiques).
  • La secció “Ell@s tienen la palabra” en la que el PuntMat reflexiona sobre les Matemàtiques a Primària, en aquest número es focalitza en la introducció de la multiplicació i la divisió.
  • Aquí trobareu un llistat dels enllaços a les escenes esmentades en la secció CineMATeca en la que José Ma. Sorando analitza la presència de les matemàtiques al cinema.
  • En aquest número s’inaugura una secció que tractarà aspectes matemàtics dels videojocs comercials actuals. En aquest primer lliurament es parla del videojoc Portal 2.

Recordeu que tots el números d’aquesta revista fins al 66 estan disponibles a http://revistasuma.es

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s