Pràctica reproductiva

Encara que a l’escola apostem per treballar les Matemàtiques lluny de la mera mecanització de procediments, els alumnes  han de tenir estones per practicar els procediments apresos de manera transparent fins desproblematitzar-los i poder fer-los sevir de manera natural en la resolució de problemes. En els moments de proposar aquesta pràctica als alumnes preferim la pràctica productiva (un tipus d’activitats en que anem practicant procediments al mateix temps que cerquem regularitats, que reflexionem sobre el que estem aprenent, que comuniquem els nostres raonaments) però també hi ha moments i sobre tot hi ha alumnes que necessiten un temps per practicar de manera sistemàtica un procediment fins dominar-lo. En aquest tipus de moments trobem que les propostes d’exercitació de la Khan Academy ens fan un interessant servei.

Combinat-les amb l’ús del pou al Clickedu, podem proposar tasques als nostres alumnes que no es donen per acabades fins que l’alumne no aconsegueix fer-ne cinc (de vegades tres) de seguides correctament. Per tant, els alumnes que tenen més facilitat amb aquell tema l’enllesteixen de seguida i la resta tenen una bateria enorme de tasques similars amb les que anar progressant.

Algunes característiques d’aquestes propostes que trobem aprofitables són que proposa exercicis diferents als diferents alumnes, trobem les propostes en anglès o en castellà i que es pot treballar tant en PC com en iPad (en aquest cas, a més es pot fer servir un scratchpad per fer els càlculs necessaris abans de donar la resposta)

Considerant aquest ús que fem a l’escola d’aquesta pàgina vam decidir donar-los suport en aquest projecte

User Profile | Khan Academy-1

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s